«Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне, майбутнє»: миколаївці відкривали світ археології нашого краю (ФОТО)


11:2215.03.2024

Цього тижня стартував проєкт «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне, майбутнє». У стінах Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки всі зацікавлені відкривали світ археології нашого неймовірного краю.

Про це повідомили в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

Експерти розповіли про археологічні пам’ятки та відомих дослідників-археологів Миколаївщини. Ці захопливі історії, поезія та музичний супровід не залишили байдужим до цієї теми жодного миколаївця.

Що ж запам’яталося з цієї зустрічі?

Ольвія як місто проіснувала приблизно 1000 років. Яка країна чи інше місто може похизуватися скількома роками життя?

На території міста Миколаїв знаходиться 53 археологічні локації.

Скіфська Золота пектораль, яка була знайдена нашим археологом і поетом Борисом Мозолевським, визнана найбільшою археологічною знахідкою ХХ століття та шедевром світового мистецтва!

Це та багато іншого про археологію Миколаївщини розповіли експерти: кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Миколаївського обласного краєзнавчого музею Іван Снитко та провідна співробітниця краєзнавчого музею Наталія Гаркуша.

Ви можете відвідати заходи проєкту «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне, майбутнє» у березні, попередньо пройшовши онлайн-реєстрацію: https://bit.ly/identity_march.

Як повідомляло Інше ТВ, «Інша Я»: у Миколаєві розпочала роботу виставка Наталі Мазур-Степанюк (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube