В Миколаєві оцифрували понад 1000 старих листівок і фотографій кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. (ВІДЕО)


19:3710.03.2024

В Миколаєві оцифрували понад 1000 старих листівок і фотографій кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. з фондів Миколаївського обласного краєзнавчого музею.

Це унікальні вуличні світлини старого міста, фотокартки з сімейних архівів відомих родин Миколаєва та задокументовані сюжети різних історичних подій в житті регіону.

Про це повідомили в Агенції розвитку Миколаєва, передає Інше ТВ.

За словами експерта з розвитку культури Євгена Гомонюка, проект «Колективний фотопортрет старого міста» дуже цікавий. І під час оцифрування світлин авторів зацікавив період між двома Світовими війнами – 20-30 роки 20-го століття.

«Він цікавий, тому що і фотографія розвивалася більш динамічно у цей час. Зараз ми можемо, роздивляючись досить типові знімки, знаходити для себе якісь маленькі відкриття», — говорить Євген Гомонюк.

Також він додав, що для презентації проєкту розробляють спеціальний сайт з двома мовами: українською та англійською:

 «Це по суті велика галерея візуальних творів. Там є окремий альбом родини Аркасів, там є альбоми різних миколаївських родин, які представлені в колекції музею, є розділ який присвячений розвитку спорту в місті».

Проєкт з оцифрування паперових експонатів реалізує Платформа MY ART у партнерстві з Агенціею розвитку Миколаєва за фінансової підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut Ukraine.

Біль детально про проект – у сюжеті «Суспільне Миколаїв»:

Як повідомляло Інше ТВ, Аби зберегти пам’ять українського і єврейського народів: Державний архів Миколаївщини почав оцифровувати картотеку мешканців Миколаєва в період фашистської окупації



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube