На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію (ФОТО)


16:2704.03.2024

На Південноукраїнській АЕС триває навчання для працівників захопленої російськими загарбниками Запорізької АЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію, та планують продовжити роботу за фахом. 4 березня виповнилось два роки, відколи найбільша в Європі й шоста в світі АЕС перебуває в окупації.

У навчально-тренувальному центрі підприємства проводять підготовку резерву на посаду провідного інженера з управління реактором. Програма складалася індивідуально з урахуванням особистого досвіду кожного з учасників підготовки. На повномасштабному тренажері оперативники здобувають навички  управління  обладнанням в умовах нормальної експлуатації, в аварійних ситуаціях і під час важких аварій (зокрема, у випадку повного знеструмлення енергоблока або всієї АЕС).

«Ми живемо надією на те, що Запорізька атомна електростанція врешті-решт буде деокупована й ми зможемо повернутися додому, на свої робочі місця. Те, що в Енергоатомі організували навчання, вкотре доводить: про АЕС не забули. Ми готуємось, підвищуємо кваліфікацію, щоб забезпечувати безпечне та стабільне виробництво електроенергії для України», – зазначив працівник окупованої ЗАЕС Роман Шишко.

На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію (ФОТО) 1
На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію (ФОТО) 5
На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію (ФОТО) 3
На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію (ФОТО) 6

Крім підготовки на нові посади та підтримання кваліфікації, на Південноукраїнській АЕС працевлаштовують представників тимчасово окупованої ЗАЕС. «На наше підприємство з початку повномасштабного вторгнення прийнято 85 внутрішньо-переміщених осіб, з них 58 – енергодарці. Ще сотня фахівців перебувають на стадії працевлаштування. Цю роботу буде продовжено й надалі», – підкреслив т.в.о. начальника управління кадрів ПАЕС Михайло Костюченко.

Керівництво Південноукраїнської АЕС також сприяє пошуку житла для працівників Запорізької АЕС, зокрема, й за межами міста-супутника – в селищах Арбузинка, Олександрівка, місті Вознесенськ і селі Панкратове. Головна мета – допомогти колегам у скрутній ситуації та разом дочекатися деокупації ЗАЕС, яка неодмінно буде.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube