У Миколаївській області проживають понад 129 тисяч ВПО


18:4027.02.2024

Загалом з початку повномасштабного російського вторгнення на території Миколаївської області було зареєстровано більше 154 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

На сьогодні у регіоні перебуває більше 129 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них більше 76 тисяч жінок, більше 34 тисяч дітей, 5 тисяч осіб з особливими потребами, 10 тисяч осіб похилого віку.

Про це у вівторок, 27 лютого, на пресбрифінгу розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва, передає Інше ТВ.

Оксана Єльчієва поінформувала, що протягом 2023 року допомогу на проживання для ВПО отримувало більше 82 тисяч осіб на загальну суму 2,9 млрд.грн. За січень цього року таку допомогу отримало 82 тисячі осіб на загальну суму 254,1 млн.грн.

За словами директорки департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА, більша частина переселенців (більше 79 тисяч) – це мешканці Миколаївської області, які переїхали з більш небезпечних громад, 32,9 тисячі людей – з Херсонської області. Є на Миколаївщині переселенці з Харківської, Запорізької та Донецької областей.

Більше 48 тисяч ВПО живуть у Миколаєві. Також переселенці знайшли прихисток у Вознесенську, Первомайську, Южноукраїнську і громадах поряд з Миколаєвом – Вознесенській селищній громаді, Веснянській і Новоодеській. Взагалі на сьогодні у Миколаївській області немає тергромади, у якій би не було ВПО, підсумувала Оксана Єльчієва.

Як повідомляло Інше ТВ, За два роки повномасштабного вторгнення населення України скоротилось до 35 млн.осіб. І тенденції не радують



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube