Миколаїв, Mykolaiv Water Hub та Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft підписали в Берліні меморандум щодо вирішення проблеми з водопостачанням (ВІДЕО)


12:5721.02.2024

Як повідомляло Інше ТВ, на початку лютого Миколаїв відвідала засновниця громадської організації “Mykolaiv Water Hub” Ганна Монтавон

Згідно її планів, у Миколаєві відкриється сучасний інноваційний центр під однойменною назвою Mykolaiv Water Hub, який має стати «осередком наукових досліджень, технічних розробок та впровадження новітніх технологій у галузях водопостачання, енергетичних та агрохарчових технологій».

19 лютого у Берліні працювало «Café Київ», і в рамках цього заходу було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку Миколаївського водного хабу як інноваційної платформи, передає Укрінформ.

Окрім Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича і Ганни Монтавон, участь у підписанні Меморандуму взяли і представники Комітету з питань східноєвропейських економічних відносин (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft). За інформацією Комітету, Меморандум з Миколаївським водним хабом «має на меті відремонтувати водопостачання в південному регіоні України за німецькою технологією та підняти його до стандартів ЄС».

«Зараз ми шукаємо не лише обґрунтування для відновлення водопостачання, але й інженерні рішення. Саме тому ми тут зібрались у Берліні. В Берліні також існує і діє така організація, як Mykolaiv Water Hub. Ця організація створена ще з 2018 року, і зараз вона фактично є фандрейзинговою організацією, яка планує не лише відновлення водопостачання в місті Миколаєві, а також додатково сприяння заходу німецьких інвестицій до міста Миколаєва», – сказав у коментарях Олександр Сєнкевич.

Як повідомляло Інше ТВ, 12 квітня 2022 року Миколаїв залишився без питної води, яка подавалася в місто водогоном Дніпро-Миколаїв, саме через те, що окупанти підірвали його у Киселівці на Херсонщині. За кілька місяців було прийняте рішення подавати в систему водопроводу лимарську воду, яку неможливо знесолити, і вона почала руйнувати водопостачальну мережу міста. Гендиректор МКП «Миолаївводоканал» Борис Дуденко неодноразово заявляв про необхідність заміни 240 км труб міської водопровідної мережі, і в Програмі економічного і соціального розвитку Миколаївської області на 2024 рік, яку наприкінці минулого року прийняла Миколаївська обласна рада, вказано, що на реалізацію цього проєкту необхідно 2,6 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube