Фінське місто Котка стане побратимом Миколаєва


08:5014.02.2024

Котка вступає в побратимські відносини з українським містом Миколаїв. Відповідне рішення міська рада Котки прийняла у понеділок.

Угоду підпишуть мер міста Котка Еса Сірвіо та мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Про це інформує фінська Служба новин Yle, передає Інше ТВ.

Фінське ЗМІ нагадує своїм читачам, що життя у Миколаєві все ще затьмарене війною. Минулого тижня в Миколаєві в результаті російського авіаудару по місту загинула одна людина. Авіаудар зруйнував дахи щонайменше 20 житлових будинків і пошкодив газові та водопровідні труби в місті.

– Багато людей були евакуйовані з міста, і в місті час від часу проводяться військові операції. Ситуація складна через війну, і пережити війну, безумовно, є головним пріоритетом, – каже Ніна Раухала, координаторка з питань комунікації та заходів у місті Котка.

У обох майбутніх містах-побратимах центральне значення мають порти. Миколаїв має річковий вихід до Чорного моря і історично відігравав важливу роль як місто-суднобудівник. Порт Хаміна-Котка є найбільшим портом загального призначення у Фінляндії.

Ініціатором дружби між містами виступила посол України у Фінляндії Ольга Діброва близько року тому. У грудні минулого року представники Миколаєва передали до Котки проект угоди про співпрацю, який був доповнений обома містами. Наприклад, угода передбачає обмін ноу-хау та взаємні візити делегацій.

– Угода про побратимство набуде чинності після того, як вона буде схвалена обома містами і документ буде підписаний, – каже Ніна Раухала.

Після цього, за словами Раухали, міста почнуть переговори про форми співпраці.

Як повідомляло Інше ТВ, У 2023 році Миколаїв підписав Угоди про партнерство з 4 містами Європи, цього року планується з трьома (ІНФОГРАФІКА)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube