Держекоінспекція: у Миколаєві мають бути прийняті правила по догляду за зеленими насадженнями (ФОТО)


21:4109.02.2024

Держекоінспекція вважає, що у Миколаєві мають бути прийняті правила по догляду за зеленими насадженнями.

Про це стало відомо на пресконференції, яку 9 лютого провела 1-ша заступниця начальника Держекоінспекції Південно-Західного округу Яна Майборода, інформує сайт відомства.

Приводом для зустрічі з пресою стали варварські методи кронування дерев, «прийняті» у місті Миколаєві, – обрізка до стовбура або до основи скелетних гілок. За словами Яни Майбороди, існуючі правила допускають таку сильну обрізку. Але вона викликає незадоволення містян, та й, як з’ясувалось, шкодить людям, на чому наголосили доцент кафедри екології та природоохоронних технологій НУК ім.адмірала Макарова Інна Тимченко та старший ординатор Миколаївської обласної лікарні Віктор Подлєсний.

Тому як вихід з даної ситуації в ДЕІ бачать прийняття правил догляду за деревами у Миколаєві. Як наголошують держекоінспектори, Інспекцією були розроблені правила догляду за зеленими насадженнями, які направлені до Миколаївської міської ради, Миколаївської обласної ради. Але відповіді поки немає.

Начальник відділу садово-паркового мистецтва КП «Миколаївські парки» Тетяна Скибицька представила іншу точку зору на ситуацію. На її думку, лише при проведення обрізки дерева фахівець бачить реальну ситуацію та ступінь пошкодження гілок дерев.

Депутат Миколаївської облради Алла Ряжських запропонувала знайти можливість зробити інвентаризацію дерев на волонтерських засадах хоча б на центральних вулицях у Миколаєві та викласти проекти правил догляду за деревами у відкритий доступ і запропонувати миколаївцям вносити свої пропозиції.

А в ДЕІ сподіваються, що міськрада нарешті почує держінспекторів і прийме правила догляду за деревами у Миколаєві.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку січня 2024 року державними інспекторами встановлено факт знищення дерева породи «Тополя» по вулиці Лягіна, біля будинку 4 у Миколаєві. Але це дерево треба було обрізати, а не видаляти.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube