«Берегиня буття»: у Миколаєві відкрилась персональна виставка первомайської художниці і волонтерки Катерини Баранюк (ФОТО)


06:3426.01.2024

25 січня у Центральній бібліотеці ім.М.Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка робіт «Берегиня буття» художниці з міста Первомайська Катерини Баранюк.

Це дванадцята експозиція творчого циклу «Берегині України», присвяченого важливій місії жінки – збереженню та відродженню головних цінностей життя.

Про це повідомили в управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини ММР, передає Інше ТВ.

До своєї персональної виставки авторка підготувала 15 мальовничих картин, роботи з кольорової графіки та сучасного мистецтва витинанки. У такий спосіб мисткиня запросила глядачів у власну творчу реальність, що дозволяє людині краще зрозуміти свою суть, дає можливість відображати світ у його різноманітних формах і проявах.

Творчості Катерина Баранюк присвятила майже 20 років свого життя. За цей період творчий доробок художниці налічує понад 1000 живописних та графічних картин. Її роботи відмічені призовими місцями на міжнародних і всеукраїнських конкурсах, акціях та виставках.

З початку повномасштабного вторгнення Катерина Баранюк залишилася у місті та почала активно займатися волонтерством. Майже усі свої картини вона розпродала на благодійних аукціонах, аби зібрані кошти передати на допомогу ЗСУ.

У 2023 році Катерина заснувала благодійний фонд «Янголи нескорених». Разом зі своєю командою вона організовує акції та ярмарки для підтримки наших захисників. Одним з яскравих щорічних благодійних проєктів є «Різдво для нескорених». Фонд став співзасновником фестивалю «Вінграновський art фест», основною метою якого є відродження та збереження української культури.

Експозиція «Берегиня буття» допоможе не тільки відкрити творчий світ авторки, а й відчути зв’язок між матеріальним і духовним життям людини.

Виставка триватиме до 16 лютого за адресою: вул. Потьомкінська, 143-А.

Як повідомляло Інше ТВ, «Кицьки. Краєвиди. Пляшки»: у Миколаєві відкрилась виставка Вадима Пустильника (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube