На Миколаївщині облаштовувача плантації коноплі випустили під заставу 939 тис.грн. А він порушив умови запобіжного заходу, і гроші пішли в дохід держави


11:3317.01.2024

За клопотанням Миколаївської обласної прокуратури ухвалою суду в дохід держави звернуто заставу в розмірі 939 тис грн, що була сплачена за звільнення підозрюваного з-під варти.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Як повідомляло Інше ТВ, в жовтні 2023 року на Миколаївщині виявили заховану між лісосмугами плантацію коноплі, яку охороняли зі зброєю (ФОТО). Тоді правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання 42-річного організатора та двох його спільників, а також безпосередньо на ділянці, де вирощували наркорослини, та у місцях зберігання канабісу. Того ж дня усіх трьох членів організованого злочинного угруповання слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголосили їм підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається позбавленням волі на строк до семи років.

За клопотанням прокуратури організаторові наркобізнесу було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 939 тис грн. Підозрюваний сплатив зазначену суму та був звільнений з покладенням на нього певних обов’язків: не відлучатись з населеного пункту в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти), інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. Але він порушив умови запобіжного заходу. 

Відтак, суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу підозрюваним та задовольнив клопотання у повному обсязі.

Крім того, слідчий суддя, за клопотанням прокурора, змінила запобіжний захід підозрюваному на тримання під вартою з можливістю внесення застави вже у розмірі 1 665 400 грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube