Благодійний проєкт Behind Blue Eyes: діти з Миколаївщини фотографували своє життя під час війни (ФОТО)


18:2115.01.2024

Протягом кількох місяців благодійний проєкт Behind Blue Eyes відвідав шість населених пунктів на Миколаївщині, де досліджував унікальний погляд дітлахів на навколишній світ і те, про що вони мріють. 

Про результати проекту повідомили його організатори, передає Інше ТВ.

Behind Blue Eyes — це проєкт, що об’єднав благодійність і творчість. Він виник майже два роки тому, коли команда волонтерів, допомагаючи мешканцям деокупованої Чернігівщини, побачила особливу потребу у підтримці дітей та їх здатності мріяти. Так почався Behind Blue Eyes — проєкт, де діти з деокупованих і прифронтових сіл України документують життя на плівку фотоапарата та здійснюють свої мрії. 

В рамках проекту кожна дитина, яка зацікавилась участю в проекті, отримала плівковий фотоапарат і тиждень, щоб відзняти все, що заманеться. Команда проєкту лише навчає дітей користуватися пристроєм, а далі кожен самостійно вирішує, що і як варто зберегти на світлині.

За тиждень діти повертають команді відзняті фотоплівки, а ще свої невеличкі списки мрій. Behind Blue Eyes публікує світлини авторства дітей разом із їх історіями на платформах проєкту, а спільнота винагороджує юних репортерів відповідно до їх списків бажань. 

Миколаївщина стала одним із регіонів, які відвідав Behind Blue Eyes у 2023 році. Команда встигла познайомитися та поспілкуватися з дітьми з селищ Лупареве, Трудолюбівка, Першотравневе, Калинівське, Нововасилівка  та міста Снігурівка. 

На їх фото щоденна рутина та наслідки війни — рідні подвір’я, зруйновані війною будинки, фантастичні заходи сонця, квітучі троянди, школа із закритими ДСП вікнами. Їх мрії — про перемогу і мир в Україні (про це написала кожна дитина), про гостей та іграшку у вигляді їжака, про здоров’я рідних і про добрих вчителів.

Маші (10 р.) з міста Снігурівка вдалося спіймати на фото “політ подруги” на саморобній гойдалці. Її список бажань дуже лаконічний і близький кожному: “Я мрію, щоб всі були щасливі і хочу, щоб було все мирно, я люблю свою країну”.

Благодійний проєкт Behind Blue Eyes: діти з Миколаївщини фотографували своє життя під час війни (ФОТО) 1
Благодійний проєкт Behind Blue Eyes: діти з Миколаївщини фотографували своє життя під час війни (ФОТО) 21
Благодійний проєкт Behind Blue Eyes: діти з Миколаївщини фотографували своє життя під час війни (ФОТО) 3
Благодійний проєкт Behind Blue Eyes: діти з Миколаївщини фотографували своє життя під час війни (ФОТО) 22

Тринадцятирічна Юля з села Лупареве також мріє про завершення війни, а ще про атракціони, дискотеку та гостей. На її світлинах – затишне подвір’я та вуличний пес у променях останнього осіннього сонця.

“Я мрію про фотоапарат, хочу, щоб скоріш закінчилася війна, скоріше зустрітися з подругою, яка зараз у Польщі,” — це мрії Валерії, 12 р., село Першотравневе. 

Даниїл у свої 9 років додав до списку бажань також додав кінець війни, а ще — розвиток рідного села Лупареве та нове хобі.

Побачити більше світлин та бажань дітлахів можна на платформі проєкту в Instаgram, а також на офіційному сайті

Проєкт Behind Blue Eyes реалізується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадської довіри (UCBI)”.

Як повідомляло Інше ТВ, Світлина миколаївської фотографки здобула одразу два дипломи міжнародних конкурсів фотографії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube