В центрі уваги – деокуповані території: Миколаївщину відвідали представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (ФОТО)


19:5709.01.2024

У вівторок, 9 січня, у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС) до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація КМЄС в Україні на чолі з її головою Рольф Міхаель Хей Пієр Холмбо.

До складу делегації увійшли керівник регіонального представництва КМЄС в м. Одеса Георг Ейнар Клаус Гунтельберг, керівник відділу політичного аналізу та аналітики Йохан Соренсен, керівник компоненту з питань міжнародних злочинів Ендрю Карні та радник з політичних питань Азім Остовар.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

У рамках візиту відбулась зустріч із заступником Миколаївської обласної військової адміністрації Миколою Маріновим, директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександром Корольовим, начальником управління з питань цивільного захисту ОВА Євгеном Проніним та керівником Миколаївського офісу UST Дмитром Тарасенком.

Під час засідання сторони обговорили поточну ситуацію, виклики, а також інші актуальні питання, пов‘язані зі сталою реформою сектору цивільної безпеки на деокупованих територіях Миколаївщини, включаючи кращу підтримку, яку КМЄС може запропонувати регіону в ці складні часи.

Зокрема, Рольф Міхаель Хей Пієр Холмбо розповів присутнім про механізм діяльності КМЄС на деокупованих територіях Миколаївщини: надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки, в тому числі, щодо розробки стратегічних документів та законодавства; підтримку імплементації реформ за допомогою надання практичних консультацій, проведення тренінгів, реалізації проєктів та надання обладнання; співпрацю та координацію для забезпечення узгодженості зусиль органів влади та міжнародних партнерів щодо втілення реформ.

Зі своєї сторони заступник начальника ОВА Микола Марінов подякував представникам КМЄС в Україні за надану підтримку в сфері національної та державної безпеки України, сприяння протидії міжнародним злочинам та повноцінній інтеграції України до складу Європейського Союзу.

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) – цивільна місія Спільної політики безпеки та оборони Європейського Союзу, метою якої є допомога відповідним державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом надання стратегічних консультацій та практичної підтримки конкретним заходам, необхідним для проведення реформ, відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного врядування та прав людини.

Як повідомляло Інше ТВ, в грудні на Миколаївщині побували азійські медіа: розпитували про відновлення та виклики після російської агресії (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube