7 тролейбусів і 17 автобусів: в міськраді підрахували, скільки минулого року Миколаїв отримав техніки для перевезень пасажирів


13:5104.01.2024

Протягом 2023 року база транспортних засобів комунальних підприємств Миколаєва, які забезпечують перевезення пасажирів, суттєво поповнилася. Це стало можливим, зокрема, завдяки допомозі міжнародних партнерів.

Про це сьогодні, 4 січня, поінформували в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

Так, «Миколаївелектротранс» для проведення ремонтних робіт отримав від Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) два вилкових навантажувача SINOMACH. Для обслуговування контактної мережі місто Прага подарувало підприємству дві спеціалізовані автовишки Renault. Відновили поставку тролейбусів «Дніпро» в рамках реалізації проєкту спільно з ЄБРР. Станом на 1 грудня 2023 року до Миколаєва вже поставлено 7 тролейбусів. 

«Миколаївпастранс» налагодило співпрацю з Німеччиною, Чехією, Норвегією, Францією. У результаті чого місто отримало 13 автобусів: три MERCEDES-BENZ CITARO, три IRISBUS CROSSWAY, шість VOLVO та один IRISBUS АХЕR. Також наприкінці минулого року Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) за фінансової підтримки Уряду Данії передало місту чотири нових автобуси вітчизняного виробництва. Загалом за проєктом планується передача ще 8 таких автобусів до кінця березня цього року. 

У жовтні «Миколаївелектротранс» оголосив тендер на закупівлю 30 тролейбусів з автономним рухом 20 км у рамках проєкту «Модернізація тролейбусного транспорту м. Миколаїв» на міжнародній площадці ЕСЕРР за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти Східноєвропейского партнерства з енергоефективності та довкілля. Триває пошук додаткових джерел фінансування для збільшення кількості тролейбусів до 40 одиниць. 

Також підприємства готують і кадри для керування цим транспортом, адже наразі в них є велика потреба. З початку року навчально-виробничий центр «Миколаївелектротрансу» підготував 33 нових водія тролейбуса, які у подальшому були працевлаштовані на підприємстві.

Як повідомляло Інше ТВ, З 4 січня Миколаєвом курсуватиме більше тролейбусів – новий РОЗКЛАД руху



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube