Кім сподівається, що шламу з Миколаївського глиноземного заводу знайдуть використання


18:5926.12.2023

Шламу на Миколаївському глиноземному заводі можуть знайти використання, якщо складеться співробітництво з однією з південнокорейських компаній.

Про це сьогодні, 26 грудня, на брифінгу, присвяченому підсумкам року, розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

«Окремо по Південній Кореї – 5 меморандумів підписано, планується тристоронній меморандум з Мінінфраструктури і Агенцією відновлення щодо ремонту доріг, щодо заходу крупних компаній в Миколаївську область саме з Південної Кореї, тому що ми співпрацюємо з POSCO, з Hyundai. Одним з основних підрядників в Південній Кореї є Expressway. У них норми закону щодо якості доріг набагато суворіші, тому це нас влаштовує – щоб вони «заходили» зі своїми технологіями в Миколаїв.

Маю маленьку надію: одна з технологій Південної Кореї переробляє і використовує в будівництві доріг шламу. Я передав зразки шламу нашого МГЗ (хоча дуже багато складнощів там ще буде). Але якщо вони зможуть використовувати в дорогах наш шлам, це нас врятує по одному із складних питань», – сказав Кім.

Як повідомляло Інше ТВ,  у лютому цього року Україна націоналізувала Миколаївський глиноземний завод.

У травні цього року начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім на пресконференції розповідав про справи на шламополях («ті поля, де автоматизовані поливи, там трохи краща ситуація, там, де фізична, механічна обробка, – гірша») і обіцяв, що роботу Миколаївського глиноземного заводу буде відновлено. В червні цього року стало відомо, що апеляція ВАКС остаточно конфіскувала Миколаївський глиноземний завод



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube