Романтичний і ліричний Миколаїв: у бібліотеці ім.Кропивницького відкрилась виставка живопису Леоніда Ященка (ФОТО)


09:3821.12.2023

19 грудня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відкрилась виставка члена Національної спілки художників України Леоніда Ященка.

В експозиції представлено 15 робіт, створених митцем протягом останніх семи років. Деякі з них художник презентує городянам вперше. Невипадково виставка має назву «Вчора і сьогодні».

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці бібліотеки, передає Інше ТВ.

В картинах Леоніда Ященка Миколаїв постає надзвичайно романтичним. Містом ніжності та любові. Поради митців рівня Леоніда Ященка сучасним архітекторам, й тим, хто займатиметься післявоєнною відбудовою обласного центру у тому числі, точно додало б Миколаєву особливого ставлення, поваги, – вважає директорка Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Інга Хоржевська.

«Користуватися творами художників, як дороговказом – ні, так не можна. Але надихатися ними на те, щоб зберегти, що у нас є, і передати його своїм дітям та онукам у найкращому вигляді – так, це необхідно», – зазначає Інга Хоржевська.

Шурхіт трамваїв й затишні дворики старого центру, де все близьке й рідне, знайоме з дитинства, знакові будівлі й гуркіт автомобілів широкими проспектами. Вдивляючись у міські краєвиди художника, починаєш мимовіль відчувати бажання почути цікаву історію зі щасливим кінцем.

«Я люблю це місто. Люблю його за якусь таку непомітну красу, ніжність, ліричність. Я її відчуваю. Тому я намагаюся передати це у своїх роботах»,- наголошує Леонід Ященко.

Леонід Ященко ніколи не копіює міську дійсність. Створюючи чудові образи на власних полотнах, художник творчо переосмислює атмосферу міста на хвилі.

«Він міфотворець. Він створює міф про красу цього міста, створює це місто у такому вигляді, який ми не завжди помічаємо. Він його не прикрашає. Він його бачить таким. Це його погляд, це його внутрішній стан, і він передається тим, хто справді любить місто. Ти відкриваєш для себе куточки, які він показав. Ти потім ідеш і придивляєшся. А як він це побачив? Яким оком він це побачив? Тому його роботи справді є для мене такою родзинкою. Ось такою непідробною красою»,- ділиться враженнями від виставки Леоніда Ященка видавець Ірина Гудим.

Експозиція функціонуватиме в бібліотеці до середини січня.

Як повідомляло Інше ТВ, «Святкова сніжниця»: у Миколаєві відкрилася різдвяно-новорічна виставка (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube