Ворог використовує різного типу безпілотники для ударів по Куцурубській громаді Миколаївщини, – Гуменюк (ВІДЕО)


13:5519.12.2023

Про це Наталя Гуменюк, начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, розповіла під час онлайн брифінгу.

Вона зазначила, що ворог продовжує тероризувати тимчасово окуповані і вже деокуповані території із застосуванням артилерії і різного типу зброї. Зокрема, це стосується Куцурубської громади, яка розташована навпроти Кінбурну через лиман, яку в останні дні якраз атакують різними безпілотниками.

В цілому окупанти прагнуть максимально шкодити мирному населенню, в тому числі, Херсону. В своїй пропаганді вони обіцяють повернутися. Але херсонці розуміють, що сил у них для цього немає – вони навіть не намагаються наближатися до правого берега, їхні ДРГ курсують між островами на Дніпрі.

Погода не дає росіянам застосовувати авіацію и скидати на херсонщину керовані авіабомби, але щойно настає таке погодне вікно, вони одразу повертаються до нищівної практики.

В основному, бомбардують Бериславський район, але завдають ударів і по лівому берегу, де є позиції ЗСУ.

Гуменюк також зазначила, що продовжуються атаки дронів на Одещині, і що ворог так вибудовує траєкторію польоту безпілотників, щоб вона проходила над промисловими обє’ктами і житловими масивами, щоб у разі збиття завдати також найбільшої шкоди. Тож у випадку оголошення повітряної тривоги варто перейти в укриття.

Що стосується ракетних атак, то, на думку Гуменюк, ворог чекає більш холодного періоду і накопичує ракети.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube