На Миколаївщині прокуратура у суді домоглася повернення державі земель Очаківського лісгоспу 


16:3518.12.2023

Очаківським  міськрайонним судом задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою державного лісового фонду площею 0,6 га вартістю 3,5 млн грн.  

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастр при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення та передачі її у власність громадянина для ведення особистого селянського господарства, поза волею держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включив до її складу землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» (наразі – ДСГП «Ліси України»).

В подальшому цю ділянку було перепродано іншій особі, але це не завадило через суд відновити порушене право дійсного власника земель лісового фонду – Миколаївської обласної державної адміністрації.

Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою вживатимуться заходи до його реального виконання.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині експосадовиця Держгеокадастру області підозрюється в наданні дозволу на передачу 23 га земель НПП «Бузький Гард» у приватну власність



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube