На Миколаївщині на протипіхотній міні підірвався автомобіль – щоб евакуювати двох людей, рятувальникам довелось створювати «коридор» по замінованому полю


17:1417.12.2023

16 грудня о 16:50 до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло повідомлення про підрив легкового автомобіля ВАЗ 2103 внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Подія трапилась неподалік с. Євгенівка Снігурівської міської територіальної громади Баштанського району. Два чоловіки 1983 р.н. та 1987 р.н. їхали польовою дорогою від села в пошуку дров. Під час руху відбувся вибух, автотранспорт зазнав значних пошкоджень, а люди залишились неушкодженими. Проте самотужки дістатись безпечної території вони не змогли, оскільки зона підриву була досить щільно замінована.

На допомогу чоловікам було направлено групу піротехнічних робіт ДСНС України. Фахівці евакуювали людей шляхом створення безпечного «коридору» довжиною близько 140 м. Медичної допомоги чоловіки не потребували. При обстеженні місця детонації піротехніки з’ясували, що громадяни наїхали на протипіхотну міну. Від ДСНС працювало 8 осіб особового складу та 2 одиниці техніки. Додатково працювали правоохоронні органи.

Такий випадок, як підрив автівки внаслідок наїзду на вибухонебезпечний предмет, не поодинокий. Цього разу людям пощастило залишитись неушкодженими. Проте, є досить сумна статистика гибелі громадян внаслідок детонації ВНП. Інформування населення щодо дій під час виявлення снарядів проводиться регулярно, однак, попри застереження з боку рятувальників, люди наражають себе на небезпеку.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 листопада на околиці м. Снігурівка Снігурівської територіальної громади Баштанського району в полі на невстановленому вибухонебезпечному предметі підірвався комбайн, постраждали двоє чоловіків.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube