Показник народжуваності дітей у Миколаєві цього року вдвічі менший, ніж до повномасштабного вторгнення, – міськрада


12:3914.12.2023

За 11 місяців 2023 року у Миколаєві народилося 2019 дітей, з них 23 – двійні. 

Показник народжуваності вдвічі менший, ніж до повномасштабного вторгнення. Так, наприклад, у 2021 році в місті на світ з’явилося 4041 немовля. 

Про це повідомили в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

За інформацією управління охорони здоров’я, цьогоріч ситуація з народжуваністю трохи краща, ніж у перший рік війни. Це пов’язано як з частковим поверненням мешканок міста, так і з тим, що до Миколаєва переїжджають на тимчасове проживання внутрішньо переміщені особи з Херсонщини та інших регіонів. 

Пологові будинки в місті працюють у штатному режимі. Нагадаємо, задля формування спроможної мережі та надання якісної медичної допомоги було прийняте рішення про об’єднання медичних закладів. Пологовий будинок №1 приєднали до міської лікарні №1, а пологовий будинок №2 –  до міської лікарні №3.

Як працюють заклади сьогодні, в етері телеканалу “МАРТ” прокоментувала начальниця відділу охорони материнства та дитинства управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Людмила Чинякова.

“Відбулася зміна структури, яка ніяк не змінила роботу цих лікувальних закладів. Пологові та гінекологічні відділення працюють в штатному режимі. Жіночі консультації залишилися на місцях. На обліку приблизно півтори тисячі вагітних”, – констатує Людмила Чинякова.

Також вона зазначає, що реорганізація не вплинула на штат медичних працівників – всі вони залишилися на своїх робочих місцях.

Як повідомляло Інше ТВ, на Миколаївщині в 2022 році було зареєстровано народження 4 612 дітей.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube