“Близько 260 великих підприємств релоковані “, – Кім про економічні втрати Миколаївщини, робочі місця і мобілізацію (ВІДЕО)


08:3111.12.2023

Деякі виробники повертаються на Миколаївщину, але втрати від війни для економіки регіону значні.

Про це в інтерв’ю “Фабриці новин” сказав очільник Миколаївської військової адміністрації Віталій Кім.

-Близько 254-264 великих підприємства релоковані з початку війни. Приблизно 160 підприємст зараз зупинені чи знищені і не можуть відновитися. Це велика кількість підприємств. Це велика кількість підприємств, які поїхали. Якщо вони захочуть повернутися, якщо ми створимо відповідні умови для цього – це витрати коштів і розмова на пізніше. Зараз вони працюють, наповнюють бюджет держави, дають робочі місця. Що стосується повернення, то це зараз одиничні історії. Мета – робочі місця і податки. Нам потрібні робочі місця для людей. Тому що глобальне питання – щоб можна було виживати. Тому робочі місця треба відновлювати, це завдання для влади.

Віталій Кім також визнав, що зараз чоловіки на Миколаївщині не поспішають оформлюватися на роботу через страх перед мобілізацією, і озвучив негласне правило, яке нібито працює в області: “Вмієш воювати – воюй, не вмієш воювати – допомагай, не вмієш допомагати – закрий рота”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube