Британський Глазго хоче стати містом-побратимом Миколаєва


17:4304.12.2023

Британський Глазго запропонував українському Миколаєву “дружбу і солідарність з Миколаєвом як містом-побратимом”.

Такий лист був направлений від міської ради Глазго Миколаївській міській раді, пише ВВС.

Згідно інформації видання, голова ради Глазго Сьюзан Ейткен зустрілася з представниками України у Великій Британії, щоб з’ясувати, яке місце підійшло б для цього. І був обраний Миколаїв, оскільки це теж портове і суднобудівне місто.

У листі від ради Глазго Миколаївській міськраді додається: “Ми віримо, що жителі Глазго будуть дуже готові надати практичну підтримку і допомогу, а також моральну підтримку жителям Миколаєва, оскільки ви працюєте над забезпеченням їхніх потреб і відновленням свого міста в умовах постійної загрози нападу і після загибелі і поранення багатьох ваших громадян в результаті російської агресії”.

Відповідь Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича в Глазго вже отримали. “Від імені Миколаївської міської ради та всіх мешканців міста-героя Миколаєва маю честь засвідчити повагу всьому дружньому народу Глазго, вашій міській раді та вам особисто. Для мене і нашого міста велика честь розширювати міжнародні зв’язки в такий складний для України час, щоб ділитися міжнародним досвідом з метою відбудови Миколаєва і якнайшвидшого завершення війни”, – цитує ВВС відповідь миколаївського мера.

Пропозиція про побратимство буде представлена на повному засіданні ради Глазго наступного тижня. Депутатам також буде запропоновано прискорити підписання меморандуму про взаєморозуміння та запросити представників українського міста на церемонію в Глазго.

Додамо, що Глазго з 1986 року мав побратимські зв’язки з російським Ростовом-на-Дону, але розірвав їх невдовзі після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого 2022 року.

Як повідомляло Інше ТВ, в травні Миколаїв та норвезьке місто Крістіансанн стали містами-партнерами (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube