Бажали отримати грошову допомогу: ще двоє мешканців Миколаївщини віддали шахраям понад 107 тисяч гривень


18:3830.11.2023

Гроші з банківських рахунків потерпілих зникли після того, як вони перейшли за посиланням про нібито виплату грошової допомоги. За фактами шахрайських дій слідчі відкрили кримінальні провадження.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

29 листопада до чергової частини Вознесенського райуправління поліції із заявою звернувся мешканець райцентру про те, що він став жертвою шахраїв. Зі слів потерпілого, в одній із соціальних мереж він натрапив на оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Чоловік перейшов за посилання та вказав всі персональні дані, в тому числі конфіденційну інформацію. Після чого 43 тисячі 245 гривень були списані з його рахунку.

Того ж дня до відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління із повідомленням звернувся 63-річний чоловік про те, що його ошукали шахраї. Потерпілий розповів, що на його мобільний телефон надійшло повідомлення про те, що йому нарахована грошова допомога від однієї із міжнародних організацій. Чоловік перейшов за посиланням та вказав свої персональні дані. Згодом йому зателефонував чоловік, який назвав код підтвердження, який заявник ввів. Виконавши всі умови, потерпілий виявив, що з його рахунку були зняті 64 тисячі 155 гривень.

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

Як повідомляло Інше ТВ, Мешканець Вознесенщини віддав шахраям на понад 138 тис. грн. хотів заробити більше



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube