Автори PEN Ukraine у Миколаєві зустрілись з читачами (ФОТО)


18:2128.11.2023

З червня 2022 р. Український ПЕН організовує літературно-волонтерські поїздки на деокуповані та прифронтові території України за участю українських та іноземних письменників і журналістів, які фіксують злочини російських окупантів проти української культури, проводять зустрічі з місцевими жителями та читачами бібліотек, збирають свідчення для журналістських матеріалів.

Український ПЕН був у Миколаєві в грудні 2022 року, а тепер побував майже через рік, 27 листопада вже 2023 року.

Про це повідомили у Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці, передає Інше ТВ.

Цього разу до Миколаєва завітали Максим Ситніков, заступник виконавчої директорки Українського ПЕН, координаторка премії Drahomán Prize, літературна перекладачка з англійської та іспанської мов Анна Вовченко; поетеса та сценаристка Марина Пономаренко; письменниця, докторка історичних наук, кандидатка філологічних наук, директорка видавництва «Дуліби», продюсерка літературного проєкту «Люба Клименко» Марина Гримич; поетеса Олена Степаненко; поет, дитячий письменник, літературний критик, перекладач Іван Андрусяк; письменниця, казкотерапевтка, сценаристка мультфільмів Катерина Єгорушкіна.

Гості ознайомили з учасниками зустрічі з власними новими творами, що вийшли вже під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, читали вголос уривки з них та відповіли на численні запитання.

Зокрема, Марина Гримич розповіла про свою книгу «Умерови: Історія однієї родини на тлі кримськотатарського національного руху ХХ–ХХІ ст.», що її днями отримала обласна наукова бібліотека та ще 31 бібліотека Миколаївщини від Український інститут книги.

Учасники зустрічі мали унікальну можливість отримати авторські автографи на подарованих книжках.

Як повідомляло Інше ТВ, Жадан, Любка, Цілик: 6 листопада у Миколаєві пройшли Поетичні читання Meridian Mykolaiv (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube