«Кріпосне право трошки є»: депутати Миколаївської міськради не припинили повноваження депутата від колишньої ОПЗЖ


15:1128.11.2023

На сьогоднішній сесії Миколаївської міськради депутати розглянули проект рішення Про дострокове припинення повноважень депутата Миколаївської міської ради VIIІ скликання.

Але позитивного рішення не прийняли.

Про це передає Інше ТВ.

За словам секретаря міськради Дмитра Фалька, який був доповідачем з цього питання, надійшла заява від депутата Олега Третяка (колишня фракція ОПЗЖ). Потім від нього була заява не розглядати рішення, а вже згодом – все ж таки розглянути проект рішення. Дмитро Фалько висловив припущення, що у депутата є свої особисті обставини, які не дозволяють йому виконувати депутатські обов’язки. Сам депутат участі в сесії не брав, тому нічого не пояснив.

Депутат Федір Панченко був проти того, щоб голосувати за цей проект рішення, – мовляв, якщо склав присягу депутата, то працюй на благо громади, як би важно не було. «А що, у нас кріпосне право?» – подала репліку депутат Олена Кісельова.

За інформацією апарату ради, депутат Третяк відвідав тільки 2 засідання ради за 2023 рік.

Однак голосування не дало результату: за було 16 депутатів, проти – 3, утримались 10 депутатів.

«Кріпосне право все ж таки трошки є», – прокоментував голосування секретар міськради Дмитро Фалько.  

Як повідомляло Інше ТВ, 9 березня 2023 року Миколаївська обласна рада без обговорень проголосувала за дострокове припинення повноважень депутатів Михайла Талпи, Олександра Потьомкіна, Юрія Крета, Олени Донченко і Євгена Ігнатенко, оскільки депутати написали про це заяви.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube