На Миколаївщині епідеміологічна ситуація щодо захворювання на ГРВІ та грип спокійна – гендиректор МОЦКПХ


09:2823.11.2023

Понад 3000 осіб захворіли на гостру респіраторну вірусну інфекцію минулого тижня на Миколаївщині, в тому числі зафіксовано 37 випадків COVID-19. Згідно зі статистико – на 44% менше за епідпоріг.

Про це у середу, 22 листопада, на брифінгу повідомив генеральний директор ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Клочко, інформують у пресслужбі Миколаївської ОВА.

«Гострі респіраторні вірусні інфекції мають сезонність, і спочатку епідеміологічного сезону, який розпочався в жовтні, ми маємо певні цифри. До слова, епідпоріг розраховується за багаторічним показниками спостереження щотижня. Тому станом на сьогодні по Україні захворюваність на ГРВІ нижча на 17,9%, в нашій області – на 44%» – зазначив Володимир Клочко.

За словами генерального директора Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб, південь України має свої особливості в епідсезон. Від так сплеск захворювання на ГРВІ прогнозується у лютому-березні наступного року. Тож Володимир Клочко радить у разі виникнення перших симптомів дотримуватися правил особистої гігієни, не займатися самолікуванням та обов’язково звертатися до лікаря.

«За даними Центру громадського здоров’я, 64% мешканців України вірять, що ГРВІ лікується антибіотиками. Я, як фахівець, кажу, що він не спрацьовує на вірусні інфекції. На жаль, від неправильного вживання таких медпрепаратів без призначення та контролю лікарів, стрімко розвивається антибіотикорезистентність – це процес набуття бактеріями стійкості до антибіотиків. Як наслідок – складніше організму у майбутньому долати недуги», – підсумував Володимир Клочко.

Як повідомляло Інше ТВ, В Україні знову можливий ковідний карантин



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube