Миколаївський краєзнавчий музей знов отримав дарунки від містян в свою колекцію (ФОТО)


21:4222.11.2023

Родина Бороздіних подарувала Миколаївському краєзнавчому музею речі, які поповнять музейну колекцію.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею, передає Інше ТВ.

Любов Бороздіна з донькою Оленою знали, як доречно розпорядитись речами, які залишились від колишніх господарів будинку Федорових. Вони принесли речі до музею і розповіли цікаву історію про Галину Едуардівну Федорову та її сина Сергія.

Родина Габріель (Галиною вона стала у Радянському союзі) виїхала до Франції у 1918 р., а коли в Європі почалась Друга світова війна, повернулись на батьківщину. У 1941 р. евакуювались до міста Душанбе. Там Галина після закінчення Державного університету працювала тренером, а згодом і директором спортивної школи. У 1997 р. виїхали з Таджикистану до рідного Миколаєва і купили будинок на вулиці Ракетній. Син Галини Едуардівни, Сергій Анатолійович Федоров, закінчив Миколаївське мореплавне училище. На посаді судового газоелектрозварника служив на судах, які борознили моря і океани. Сергій побував у 87 країнах світу.

Як колись наш земляк, власник природничої колекції, яка стала основою сучасного краєзнавчого музею, Е.П. Францов, Сергій Федоров також збирав екзотичні раковини молюсків та корали.

До музею надійшли раковини тропічних молюсків: тридакна, мурекс, каурі, оліва, птероцера та інші. Також Л.М. Бороздіна передала до музею деякі цікаві побутові речі: столик початку ХХ ст., гроші ХІХ ст., мельхіоровий підстаканник та скатертину 50-х рр. ХХ ст.

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно Миколаївський краєзнавчий музей отримав у дарунок 100-річні листівки (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube