На чорноморському узбережжі у Коблеве за рішенням суду демонтували незаконні споруди (ФОТО)


17:0516.11.2023

На Миколаївщині виконали рішення суду – демонтували чергові незаконні споруди в межах прибережної захисної смуги Чорного моря у зоні відпочинку «Коблеве».

 Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Так, рішенням Коблівської сільської ради було затверджено проект землеустрою та в межах норм безоплатної приватизації надано у приватну власність громадянину земельну ділянку в с. Коблеве площею 120 кв м для ведення садівництва. Згодом рада змінила цільове призначення цієї ділянки на комерційне – для будівництва і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування. Отримавши у такий спосіб право власності на землю, громадянин встановив на ділянці тимчасову комерційну споруду.

Водночас, земельна ділянка відноситься до земель державного лісового фонду та входить в межі прибережної захисної смуги Чорного моря, отже не може бути відведена у приватну власність будь-кому. З метою усунення цих порушень прокурор звернувся з позовом до суду.

Під час розгляду справи суд повністю погодився з доводами прокурора щодо порушення вимог Водного, Земельного та Лісового кодексів України при наданні земельної ділянки у приватну власність та зобов’язав відповідача повернути земельну ділянку державі та демонтувати комерційні об’єкти.

На виконання рішення суду за втручання Миколаївської окружної прокуратури забезпечено реєстрацію прав власності на спірну ділянку за державою, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстр речових прав.

Разом із тим фізичною особою рішення суду в частині демонтажу тимчасових споруд добровільно не виконано. Тому окружною прокуратурою у взаємодії з державним виконавцем забезпечено примусовий демонтаж незаконно встановлених споруд.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині прокуратура через суд повернула громаді з приватної власності ще 10 соток пляжу в курортній зоні «Коблево», хоча власник віддавати не хотів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube