Люди, починайте думати. На Миколаївщині ще троє мешканців віддали шахраям понад 157 тисяч гривень


19:3815.11.2023

До чергової частини Вознесенського районного управління поліції звернулись двоє мешканців з повідомленнями про те, що їх ошукали шахраї.

Про це інформують в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, за словами 57-річної мешканки Вознесенська, на її мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банківської установи, та повідомив, що є загроза шахрайських дій відносно її карткових рахунків. І для того, щоб убезпечитись від протиправних дій, потрібно надати персональні дані та код з смс-повідомлення. Після того, як жінка надала всю інформацію, з її рахунку зникли 21 700 гривень.

Того ж дня до відділення поліції №3 Вознесенського райуправління звернувся 29-річний житель м. Южноукраїнська з заявою про те, що він став жертвою аферистів. Потерпілий повідомив, що на його мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банку, та повідомив, що шахраї намагаються зняти гроші з його банківської картки, тому наявні кошти терміново потрібно перерахувати на інший рахунок, який вказав співрозмовник. Через деякий час з рахунку потерпілого зникли 65 500 гривень.

Також 14 листопада до відділення поліції №2 Миколаївського райуправління звернулась 29-річна мешканка Миколаєва. Заявниця повідомила, що в одній із соціальних мереж їй надійшло повідомлення про можливість онлайн-працевлаштування. Умовами було бронювання у готелях різного типу номерів через посилання, яке надав аферист. Жінка повинна була вносити повну оплату за бронювання і їй роботодавець нібито повинен був повертати суми вдвічі більше. Таким чином потерпіла власноруч перераховувала 70 тисяч гривень своїх заощаджень. Жодних «кешбеків» жінка не отримала.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляло Інше ТВ, Знов псевдобанкір: мешканка Миколаєва віддала шахраю 160 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube