«Осінні соняшники» і «Мозаїка війни» – у Миколаївському драмтеатрі відкрились дві виставки (ФОТО)


08:3509.11.2023

8 листопада, напередодні професійного свята працівників культури та майстрів народного мистецтва України, у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відбулося відкриття виставок двох миколаївських мисткинь.

Про це повідомили в управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини ММР, передає Інше ТВ.

Викладачка Дитячої художньої школи м. Миколаєва Інна Годулян запропонувала до уваги глядачів експозицію «Осінні соняшники». У художніх роботах учнів старших класів, створених під керівництвом педагогині, втілено образ популярної в Україні квітки. Її краса підкреслена в різних техніках: кольоровій графіці, аплікації, колажі, об’ємному папері тощо. Органічно серед «соняшникових» робіт оселилися джинсові коти – колекція робіт молодших вихованців Інни Годулян. Кожен кіт унікальний у своєму художньо-образному вирішенні та задумі автора. «Осінні соняшники» – це справжнє свято тепла, щира посмішка дитячого мистецтва, радості і добра.

Для нової виставки «Мозаїка війни» миколаївська художниця, ілюстраторка Юлія Поліщук представила серію робіт, створених у 2022 і 2023 роках. Кожна з них відображає трагічні події, що відбулися в наших південних краях. Проте художниця зазначає: «Мені хотілося показати, що війна – це не лише трагедії. Це згуртованість народу, це допомога, це віра в нашу Перемогу, яка єднає людей і яка є її запорукою».

Виставка працює за адресою: вул. Адміральська, 25.

Довідки за телефоном: (0512) 372 169.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві відкрилась виставка херсонської художниці Оксани Оснач – частина робіт створена під час окупації росіянами Херсону (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube