У громадах Миколаївщини з’являться поліцейські станції, безпечні укриття та відео спостереження (ФОТО)


17:2618.10.2023

У семи громадах були сформовані робочі групи з громадської безпеки та відновлення, представники яких розробили ідеї проєктів.

Попередньо вони провели дослідження серед населення, щоб оцінити поточну ситуацію та виявити потреби цільової аудиторії своїх ініціатив. Після цього мешканці та мешканки громади мали можливість проголосувати за подані ідеї.

Обрані проєкти отримають фінансування від Програми розвитку ООН в Україні та будуть втілені в життя найближчим часом, повідомили в ГО «Центр навчання і освіти дорослих «Південь».

Так, у Олександрівській громаді планують встановити систему відеоспостереження та створити клас безпеки.

А у Галицинівській громаді найбільше голосів отримали два проєкти. Перший передбачає облаштування укриттів для навчання та дозвілля у школах сіл Лимани та Лупареве, а другий – створення мобільного центру протипожежної безпеки.

У Вознесенській та Бузькій громадах учасники робочої групи проголосували за ініціативу з облаштування поліцейських станцій.

 Оскільки Миколаївська громада є найбільшою, робоча група напрацювала аж 11 ініціатив, спрямованих на покращення безпекової ситуації. Найбільше голосів отримали дві ініціативи: «Spider Boot – захисне взуття для розмінування територій» та соціальний гардероб із послугами швейної майстерні.

У Баштанській громаді робоча група розглядала чотири мініініціативи. Серед ідей – створення трьох громадських просторів різного спрямування та одного спортивного. За результатами голосування, найбільше голосів отримала ініціатива зі створення молодіжного центру «Я в кіно» в одному з сіл громади.

Разом із тим у Новобузькій громаді підтримали ініціативу зі встановлення безпечної зупинки громадського транспорту.

«Програма підтримує ініціативи, спрямовані на вирішення викликів, які визначили самі мешканці та мешканки громади. Це можуть бути не лише проєкти з громадської безпеки та відновлення, а й такі, що сприятимуть соціальній згуртованості населення, реінтеграції ветеранів та ВПО, розвитку молодіжному руху та волонтерській діяльності», – зазначила фахівчиня з мобілізації громад Програми ООН з відновлення та розбудови Тетяна Сігаєва.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві до кінця року встановлять 150 камер відеоспостереження



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube