У 6 ліцеях Миколаєва відремонтували укриття – одне з них показали (ФОТО)


08:5018.10.2023

На сьогодні укриття вже готові у 6 ліцеях Миколаєва. Ремонтні роботи тривають ще у 16 закладах.

Коштом бюджету міста облаштування укриттів відбувається у 15 закладах. Також допомогу з відновленням сховищ місту надають благодійні фонди «Допоможемо разом» (вони працюють у 2 закладах), SavED (2), ЮНІСЕФ (3).

Усі розпочаті ремонтні роботи у закладах загальної середньої освіти плануються завершити до кінця поточного року.

Журналістам показали відремонтоване укриття в одному з ліцеїв Миколаєва. Захисну споруду облаштували в ліцеї Заводського району, за яким наразі закріплено 1500 дітей, інформують в Миколаївській міській раді.

Роботи тривали близько 4 місяців. Їх виконали на замовлення міської влади.

За словами керівника закладу Петра Михайловича, до цього тут було підвальне приміщення, зовсім не пристосоване для тривалого перебування людей.

«Це було непристосоване підвальне приміщення. Не було ні води, ні туалетів, – розповів Петро Михайлович. – Міською владою було прийнято рішення про проведення капітального ремонту. Роботи тривали протягом літа та вересня цього року».

Тепер це повноцінна захисна споруда. Тут змонтували систему вентиляції, освітлення – звичайного та аварійного, встановили пожежну сигналізацію. Є холодна та гаряча вода, 6 туалетних кімнат, медичний пункт, ігрові зони, три входи.

В укриття провели Інтернет. Наразі навчання відбувається у форматі онлайн. Але якщо дозволить безпекова ситуація та буде прийнято рішення про відновлення занять офлайн, наявність мережі дасть змогу перебувати в укритті, не перериваючи навчальний процес.

Як зазначив Петро Михайлович, наразі захисна споруда готова, її ще має оглянути комісія, яка вирішуватиме питання про введення в експлуатацію.

Коли це станеться, укриття буде доступне для всіх миколаївців – за ним закріплено чергових, які відкриватимуть споруду під час повітряної тривоги вдень і вночі.

Загальна площа цієї споруди складає 400 квадратних метрів.

Як повідомляло Інше ТВ, Back to school: завершене облаштування укриттів двох навчальних закладів Миколаївщини (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube