Новий міст через Південний Буг у Миколаєві таки будуватимуть? Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області проведе обговорення звіту з ОВД


07:4013.10.2023

Відбудеться громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД) планової діяльності Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області, яка планує здійснити будівництво нового автомобільного мостового переходу через р. Південний Буг з підходами в обхід м. Миколаєва з виходом на автомобільні дороги: Н-24 Благовіщенське – Миколаїв (через м. Вознесенськ), Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, Н-11 Дніпро Миколаїв (через м. Кривий Ріг), М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на м. Таганрог).

Таке оголошення розмістило Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА, передає Інше ТВ.

Проєктом будівництва мостового переходу передбачається будівництво мосту через р. Південний Буг та улаштування п’яти автодорожніх шляхопроводів.

«Реалізація проєкту поліпшить умови життєдіяльності міського середовища та експлуатації міського, приміського та транзитного автотранспорту, дозволить знизити вже існуючі концентрації забруднюючих речовин по місту Миколаєву за рахунок перерозподілу транспортних потоків на мостових переходах та забезпечить істотне поліпшення режиму транспортного руху з виведенням в подальшому транзитного руху за межі міста та більш рівномірного руху транспорту, що позитивно вплине на функціональність та ефективність роботи міської транспортної інфраструктури», – йдеться в оголошенні.

Також в оголошенні зазначено, що громадські слухання звіту з ОВД пройдуть у режимі відео-конференції 10 листопада 2023 року о 10:00 за веб-посиланням: https://mepr.webex.com/mepr-ru/j.php?MTID=mc1756d84c51f78baeb224dfcb640652e. Номер наради: 2369 311 8065 Пароль: bmD9xFw6CX4. Також можна набрати 62.109.219.4 і ввести номер повідомлення. Приєднатись по телефону: +44-20-7660-8149 UnitedKingdomToll код доступа: 236 931 18065.

Як повідомляло Інше ТВ, в грудні 2021 року Миколаївська міська рада проголосувала за кілька проєктів рішень, які мають відношення до проекту будівництва мосту, – Про погодження Службі автомобільних доріг у Миколаївській області проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки вздовж автомобільної дороги загального користування державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на Таганрог) у Центральному районі м. Миколаєва (незабудована земельна ділянка), Про погодження Службі автомобільних доріг у Миколаївській області проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки вздовж автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 «Дніпро-Миколаїв» (через м. Кривий Ріг) км 265+880-км 266+875, в межах території міста Миколаєва Миколаївської міської ради Миколаївської області, Про погодження Службі автомобільних доріг у Миколаївській області проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для реконструкції та експлуатації автомобільної дороги загального користування державного значення Т-15-07 “Миколаїв – Парутине – Очаків – база відпочинку Чорноморка”, км 0+000 – км 8+640, в межах території міста Миколаєва Миколаївської міської ради Миколаївської області та Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Службі автомобільних доріг у Миколаївській області для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства під автомобільну дорогу загального користування державного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на м.Таганрог) в межах території міста Миколаєва (незабудована земельна ділянка). Тоді директор САД (тепер – Служба відновлення та інфраструктури) у Миколаївській області Олександр Антощук казав про плани другого етапу будівництва об’їздної дороги навколо Миколаєва і мосту, який прозвали «японським», у 2022 році.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube