«Можливо, буде запропонований більш сучасний, більш перспективний Герб, який врахує і новітню історію Миколаєва і країни» – секретар міськради


15:1120.09.2023

Секретар Миколаївської міськради Дмитро Фалько позитивно сприймає ідеї щодо зміни Герба міста, дати святкування Дня міста і перейменування вулиць.

Таку думку він висловив у програмі «Діалог» ТРК «МАРТ», передає Інше ТВ.

– Думаю, що багато миколаївців поділяють ідею (заміни Герба міста- прим.Інше ТВ). Це демократичний процес. Вони запропонували – це така персональна ініціатива, персональний конкурс, результати якого потім будуть надані громадськості, депутатському корпусу, буде певний процес затвердження цього. Можливо, хтось запропонує новий Герб, який повністю буде співпадати з існуючим нашим Гербом, і за нього проголосує більшість, і таким чином він так і залишиться, а людина 200 тис.грн. заробить за це. Такий варіант теж не виключений. Але я думаю, що символіка, геральдика дійсно має якесь значення, і, можливо, сьогодні буде запропонований більш сучасний, більш перспективний Герб, який враховує і новітню історію нашого міста і країни, – сказав Дмитро Фалько.

Також він спокійно ставиться до ідеї переносу Дня міста – на Миколу-літнього (День святого Миколая 22 травня).

«В принципі, це питання зручності, коли це краще провести. І оскільки у нас (день міста) співпадає з декількома містами, то, може, й дійсно… Свого часу, здається, співпадав з Днем металурга, і глиноземний завод, як правило, фінансував проведення масштабних заходів на День міста. Зараз, можливо, це буде якимось іншим чином реалізовано, тож я не бачу в цьому проблеми», – сказав секретар міської ради.

Також Дмитро Фалько підтримує необхідність перейменування міських вулиць.

«Я би хотів, щоб одна з центральних вулиць або проспектів була названа іменем Ігоря Бедзая, командира нашої авіаційної бригади, який трагічно загинув. Я б хотів, щоб у нас не було нейтральних назв вулиць – наприклад, вулиця Безіменна, я б хотів, щоб (назва) несла смислове навантаження. Щоб людина, яка живе на цій вулиці, розуміла, що вона названа на честь тієї-то особистості або такої-то події», – сказав секретар міськради.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич і начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім ініціюють зміну Герба Миколаєва. До них доєднався і народний депутат України Олександр Гайду, і разом вони планують преміювати автора найкращої ідеї 200 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube