Адміністративні послуги платникам від ДПС Миколаївщини. Які користуються найбільшим попитом


16:4611.09.2023

В Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Миколаївській області надається широкий комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг платникам податків, які у зручний для них час мають змогу подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію та якісні адміністративні послуги. 

Найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків. З початку року нею скористалися понад 40 тис. громадян. 

Не менш запитуваною залишається послуга з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Упродовж 8 місяців поточного року за отриманням зазначеної послуги звернулося 7,3 тис. громадян. 

Також у січні – серпні 2023 року зареєстровано 2178 книг обліку розрахункових операцій, 1866 реєстраторів розрахункових операцій та 1151 розрахункову книжку. Окрім того, суб’єктам господарювання надано 555 витягів з реєстру платників ПДВ. 

Всього ж, станом на 01.09.2023 фахівцями управління податкових сервісів та державних податкових інспекцій ГУ ДПС у Миколаївській області надано понад 53 тис. адміністративних послуг.

Додатково зазначаємо, що на Миколаївщині забезпечено роботу 22 державних податкових інспекцій, на базі яких працюють 8 сервісних центрів обслуговування платників (ЦОП), до яких можна звернутися з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо. В області функціонує 1 пункт видачі електронних ключів, розташований в приміщенні Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області.

Повідомляємо, що станом на 01.09.2023 внаслідок ворожих обстрілів з боку агресора пошкоджень та руйнувань зазнали приміщення деяких ЦОП та державних податкових інспекцій області. Тому рекомендуємо з актуальною інформацією щодо роботи ДПІ ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Миколаївській області за посиланням: http://mk.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Враховуючи, що чимало громадян та представників бізнесу надають перевагу сучасним інформаційним технологіям, нагадуємо, що платники податків можуть скористатися електронними сервісами ДПС, зокрема «Електронним кабінетом платника податків». 



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube