На Миколаївщині відкрито пам’ятник льотчику миколаївської бригади, Герою України Вадиму Благовісному (ФОТО)


08:0211.09.2023

Поблизу села Суворівка Єланецької громади, що на Миколаївщині, відкрито пам’ятник на місці загибелі одного з кращих льотчиків нашої бригади – Героя України підполковника Вадима Благовісного.

Про це повідомили в 299 бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, передає Інше ТВ.

«Саме тут рік тому наш побратим прийняв свій останній бій з рашистським винищувачем… Нажаль, грізні в атаці наземних цілей штурмовики Су-25 мають небагато шансів уціліти при зустрічі з винищувачами. Особливо, коли за останніми не лише якісна, але й кількісна перевага. Тим більш очевидним є героїзм наших льотчиків, котрі, не рахуючись зі смертельною небезпекою, раз по раз спрямовують своїх стареньких “грачів” у самісіньке пекло з однією думкою: виконати бойове завдання і наблизити перемогу, нехай навіть ціною власного життя. Таким був і наш побратим – Вадим Благовісний. Його подвиг та загибель не будуть даремні. А пам’ять про нього навіки збережеться не лише у граніті, а й у людських серцях», – йдеться в дописі.

Як повідомляло Інше ТВ раніше, в липні одразу трьом пілотам Повітряних сил присвоєно звання Героїв України, з них двоє – підполковник Вадим Благовісний та майор Данило Мурашко – з миколаївської бригади (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube