Тільки 1359 мешканців Миколаєва змогли подати заявки на компенсацію в рамках програми єВідновлення


14:0401.09.2023

Тільки 1359 мешканців Миколаєва змогли подати заявки на компенсацію в рамках програми єВідновлення.

Про це в програмі «Діалог» ТРК «МАРТ» розповів 1-й заступник директора Департаменту ЖКХ ММР Ігор Набатов, передає Інше ТВ.

– єВідновлення – це програма електронної публічної послуги, яка була запроваджена на рівні держави у зв’язку із наявною збройною агресією і пошкодженнями, які завдає ця збройна агресія. Прошу звернути увагу, що єВідновлення стосується саме пошкоджень, не руйнації. Тобто ми в даному випадку кажемо тільки про пошкоджені об’єкти, а ті, що зруйновані, – це трохи інша програма. На сьогоднішній день єВідновленням в місті Миколаєві вже скористались 1359 чоловік. Тобто, Департамент і комісія має 1359 заявок, – сказав Ігор Набатов.

За його словами, щотижня надходить 50 заяв – через додаток Дія на телефоні або через програму Дія на персональному комп’ютері. Інші шляхи надходжень заяв поки не працюють.

Ігор Набатов нагадав, що отримати компенсацію може громадянин України, чиє майно, що підтверджено у державних реєстрах, було пошкоджено внаслідок збройної агресії. Компенсацію можна отримати тільки за пошкоджену нерухомість – будинки і квартири, рухоме майно, побутова техніка і т.п. в перелік не входять.

Також І.Набатов зауважив, що далеко не всі люди, чиє майно було пошкоджено, змогли подати заяву на компенсацію. Це пов’язано, в тому числі, і з тим, що в Державному реєстрі речових прав внесена інформація не про всі об’єкти нерухомості, тому о він запрацював тільки з 2013 року.

«Станом на 2 тижні тому інформаційні повідомлення про пошкоджене майно подано по місту Миколаєву приблизно 22 тисячі. Ми розуміємо, що з 22 тисяч тільки 1359 людей змогли подати заяви», – сказав Ігор Набатов.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 29 серпня в громадах Миколаївщині 149 заяв надійшло на отримання компенсації за знищене майно в рамках програми єВідновлення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube