На Миколаївщині тільки в цьому році піротехніки вилучили та знищили 19057 боєприпасів, а внаслідок підривів 10 людей загинуло і 47 були травмовані (ФОТО)


19:3830.08.2023

Станом на 30 серпня над розмінуванням території Миколаївщини працює 10 піротехнічних розрахунків (51 піротехнік), залучено 5 медичних розрахунків (10 фахівців ДСНС).

Миколаївським саперам сьогодні допомагають колеги з Київської та Рівненської областей, а також 2 та 3 Спеціальних центрів швидкого реагування ДСНС України. Окрім медичних розрахунків з Миколаївщини, залучено співробітників Одеського та Кіровоградського гарнізонів.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

На сьогодні розміновано 5030 га території, 1009 км вздовж ліній електропередач; 51 км газопроводу тощо. Відділенням підводного розмінування обстежено 23 га акваторії.

Вже обстежено 52 621 гектар сільгоспугідь, з яких 1445 гектарів сільгоспугідь розміновано. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення піротехніки виявили та вилучили 19057 різнокаліберних боєприпасів, з них 57 авіабомб.

Головне управління ДСНС України у Миколаївській області звертається до громадян! Мінна небезпека, особливо на деокупованих територіях, або де велись активні бойові дії, зберігається і на їх розмінування потрібен час. Пам’ятайте про те, що завжди існує ризик того, що боєприпас може здетонувати, а це імовірність травмування тих, хто перебуває у зоні ураження. Так, в поточному році в нашій області зареєстровано 43 інциденти з вибухонебезпечними предметами, внаслідок яких 10 людей загинуло, травмовано 47, в тому числі 3 дитини.

Шановні громадяни! Довіртесь професіоналам та не наражайте на ризик своє життя! Ваша обачність та наша невпинна праця – основна формула повернення безпеки на кожен клаптик нашої рідної Батьківщини.

Як повідомляло Інше ТВ, 16 серпня Миколаївщина відзначила піротехніків з інших регіонів, які розміновували нашу територію (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube