Суд на Миколаївщині зобов’язав Єланецьку селищну раду взяти на облік безхазяйну гідротехнічну споруду


12:5924.08.2023

Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено позов Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області, визнано протиправною бездіяльність та зобов’язано Єланецьку селищну раду вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно – гідротехнічну споруду площею 550 кв м вартістю майже 3,5 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Встановлено, що на території Єланецької громади знаходиться гідротехнічна споруда, інформація про власника якої відсутня, однак селищною радою це питання залишено без належної уваги, що створює передумови для зловживань при експлуатації та розпорядженні нерухомістю, а також небезпеку для життя населення у разі надзвичайних ситуацій.

Водночас набуття територіальною громадою права на зазначений об’єкт дасть можливість вирішувати питання збереження водних об’єктів для загального та спеціального водокористування, надавати в оренду шляхом укладення договорів оренди нерухомого майна, забезпечивши збереження та належну експлуатацію гідротехнічних споруд, запобігти виникненню надзвичайним ситуаціям пов’язаних з водним фактором, забезпечити безаварійний пропуск льодоходу, повені та паводків на водних об’єктах.

З огляду на зазначене, реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено у повному обсязі.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено три позови Миколаївської окружної прокуратури та зобов’язано Веснянську і Костянтинівську сільські ради та Березанську селищну раду взяти на облік безхазяйне майно – гідротехнічні споруди  вартістю майже 60 млн грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube