«Миколаївобленерго» представило пілотний проект реновації енергоінфраструктури з переведенням на клас напруги 20 кВ (ФОТО)


17:1708.08.2023

Як повідомляло Інше ТВ в березні цього року, Миколаївську область було обрано для втілення у життя пілотного проекту в рамках співпраці Міністерства енергетики України та Міжнародного енергетичного кластеру.

На початку серпня відбулась презентація пілотного проекту «Реновація енергетичної інфраструктури АТ «Миколаївобленерго» з переведенням на клас напруги 20 кВ» за участі зацікавлених фахівців, дотичних до енергетичної сфери.

Про це повідомили в АТ «Миколаївобленерго», передає Інше ТВ.

Реалізовувати проект, розробку якого оплатили литовські партнери, вирішено на базі підстанцій, що найбільше постраждали внаслідок бойових дій.

«Відновлювати їх немає сенсу – перспективніше зробити все «з нуля», при цьому зробивши ставку на модернізацію та європейські стандарти, що, в свою чергу, підвищить рівень енергоефективності мережі. Перехід на інший клас напруги має і додатковий плюс: залучення обладнання, що виробляється та використовується в розвинутих країнах, відкриває для нас нові перспективи співробітництва з іноземними донорами, що готові підтримувати Україну в цілому та Миколаївщину, зокрема, на шляху до відновлення енергетичної інфраструктури», – підкреслюють в «Миколаївобленерго».

Наразі через Фонд підтримки енергетики України у якості гуманітарної допомоги «Миколаївобленерго» отримало різноманітне обладнання, зокрема, сотні комірок з номінальною напругою 20 кВ та силових трансформаторів 20/0,4 кВ. Триває закупівля іншого устаткування, потрібного для успішної реалізації пілотного проекту з реновації електромереж.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube