Платники податків Миколаївщини за півроку перерахували 438,9 млн грн. військового збору


12:5212.07.2023

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області у січні – червні 2023 року до бюджету забезпечено 438,9 млн грн військового збору, що на 92,8 млн грн, або на 26,8% більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року.

Питома вага військового збору у загальній сумі надходжень до державного бюджету становить майже 15 відсотків.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Як підкреслюють податківці, така позитивна динаміка надходжень військового збору до бюджету свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців та інших податкових агентів, які зобов’язані утримувати та перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір до бюджету.

В ГУ ДПС у Миколаївській області нагадують, що згідно з чинним законодавством, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати своїм найманим працівникам. Ставка збору становить 1,5% від доходів, що підлягають оподаткуванню.

Як повідомляло Інше ТВ, Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потреби 6,2 млрд. грн. єдиного внеску, – Кузьмін



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube