Миколаєву нарешті передали спортивне містечко у парку Перемоги (ВІДЕО)


14:0110.07.2023

Робота з передачі з державної у комунальну власність Миколаєва стадіону у парку Перемоги завершена.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич у свої акантах у соцмережах показав витяг з державного реєстру речових прав і сказав, що «робота 8 років мого життя нарешті закінчена позитивно», передає Інше ТВ.

Мер відзначив, що у цій роботі багато хто допомагав, але окремо він виділив народного депутата України Олександра Пасічного і екс-міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

«Попереду багато роботи і проблем, які потрібно вирішити, бо цей об’єкт ще досі не зданий в експлуатацію, хоча побудований 10 років тому назад. Тому вітаю всіх з цією перемогою. Будемо доводити це місце до гарного вигляду, об об’єкту, на який не буде встиди завести людей», – сказав у відео Олександр Сєнкевич.

Як повідомляло Інше ТВ, історія зі спортивним містечком у парку Перемоги тягнеться вже давно, і, хоча цей об’єкт так досі і не введений в експлуатацію, в ньому є і гроші міського бюджету Миколаєва.

Нагадаємо, що в квітні 2017 року депутати Миколаївської міської ради ухвалили рішення про виділення 40 млн.грн. на добудову стадіону у Парку Перемоги, який на той момент перебував у державній власності.

В серпні 2017-го тодішній губернатор Олексій Савченко узгодив з тодішнім Міністром освіти і науки Лілією Гриневич алгоритм передачі у власність міста Миколаєва спортивного містечка, включаючи фехтувальний зал та стадіон.

30 листопада 2017 року депутати Миколаївської міської ради внесли доповнення до свого попереднього рішення від 13 вересня цього року, яким дали згоду на ухвалення у комунальну власність міста нерухомого майна державної власності – нежитлових будівель спортивного містечка по пр. Героїв України (Героїв Сталінграда), 4 в м.Миколаєві.

В 2019 році питання з передачею спортивного містечка у власність міста так ще і не було вирішене, тому Миколаївська міська рада взяла в оренду школу фехтування та спортмістечко у парку Перемоги, який знаходився на балансі Міністерства освіти і науки України.

23 грудня 2021 року Кабмін нарешті поставив крапку у справі передачі спортивного комплексу у Парку Перемоги у власність громади Миколаєва – Уряд ухвалив розпорядження “Про передачу об’єкта незавершеного будівництва у власність Миколаївської міської територіальної громади”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube