Недоступність укриттів на Миколаївщині. Влада визначила винних і алгоритм дій (ВІДЕО)


18:0127.06.2023

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаїв увійшов до переліку регіонів, де робота із забезпечення готовності укриттів визнана незадовільною. Сьогодні з цього приводу відбувся брифінг, на якому голова ОВА Віталій Кім і мер міста Олександр Сєнкевич намагалися пояснити, чому так сталося, хто винний, і що треба робити.

Віталій Кім пояснив, що було проведено декілька перевірок з приводу доступності укриттів і їх функціональності, що сьогодні до брифінгу відбулася вже третя нарада, на якій обговорювався алгоритм необхідних дій.

Сьогодні розпочалася повторна перевірка в райцентрах області.

В ДСНС також визнали, що ситуація складна, і пообіцяли зробити все належне для її виправлення.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич загострив увагу на тому, що є 3 типи укриттів: бомбосховища, протирадіаційні і найпростіші, до яких належать і підвали в житлових будинках, і найбільша проблема з ними. За нормативами, найпростіше укриття повинно бути обладнане витяжкою, туалетом, водою і мати другий вихід. Неналежний стан – це коли в укритті немає чогось одного з цього переліку, або всього зразу. Сєнкевич також вважає, що погані показники міста ще й через невідповідність кількості укриттів, які є “на папері”, і тим, що є в реальному житті. Що дані, якими оперують, застарілі. Треба почистити електронні карти, і ситуація зміниться на краще, а частину укриттів таки доведеться приводити до ладу, а для цього терміново виділяти кошти.

На сесії міськради, яка призначена на 29 червня, гроші будуть перерозподілені.

Крім того, за словами Сєнкевича, ситуація не могла залишитися “не персоніфікованою”, тому догану отримає перший заступник міського голови Віталій Луков, а начальник управління надзвичайних ситуацій і цивільному захисту населення міської ради Олександр Герасименя буде звільнений.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube