Оперативка по Снігурівській громаді на Миколаївщині: рівень води впав на 2 м 78 см, але досі в с.Афанасіївка у водяному полоні


10:1914.06.2023

Станом на 08:00 14 червня рівень води в р. Інгулець знизився на 2 м 78 см.

Загальна кількість будинків, які були затоплені – 369. Наразі вода відійшла від 226 будинків. Найгірша ситуація в с. Афанасіївка, де всі шляхи до населеного пункту і досі затоплені.

Про це повідомив начальник Снігурівської МВА Іван Кухта, передає Інше ТВ.

За його інформацією, вже 42 людини із 680 переміщених повернулися додому. Всім постраждалим, хто звернувся до оперативного штабу, надано допомогу з розміщенням та забезпеченням продуктами харчування, речами першої необхідності тощо.

Відновлюється електропостачання. Окрім івано-кепинців, з електропостачанням тепер жителі сіл Павлівка, Галаганівка та Єлизаветівка. Зі зменшенням рівня води фахівці «Миколаївобленерго» поступово підключатимуть населені пункти, коли отримають вільний доступ до обладнання та перевірять його справність. Наразі в села Павло-Мар’янівка та Новопавлівське човнами направилися бригади енергетиків для вивчення питання щодо можливості заживлення абонентів.

Продовжується доставка гуманітарної допомоги в підтоплені населені пункти, забезпечено підвіз води по місту Снігурівка, як завжди з 08:00 до 18:00 працюють пункти доочистки та розливу питної води.

В тих населених пунктах, де рівень води знизився, відповідні комісії розпочинають роботу з фіксації завданої шкоди внаслідок підтоплення.

Як повідомляло Інше ТВ, на ранок 13 червня у Снігурівській громаді рівень води впав на 2,16 м, деякі переміщені мешканці почали повертатися додому.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube