На Миколаївщині побував 1-й заступник міністра енергетики – щоб зрозуміти ситуацію з енергетикою після підриву росіянами Каховської ГЕС (ФОТО)


19:3013.06.2023

Перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко відвідав затоплену внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС Снігурівську ОТГ на Миколаївщині.

Він входить до штабу з ліквідації наслідків НС техногенного характеру державного рівня, пов’язаної з підривом рф греблі Каховської гідроелектростанції, і сприятиме координації дій та організації невідкладних робіт з відновлення повноцінної роботи електромереж районів, що постраждали.

Про це повідомили в АТ «Миколаївобленерго», передає Інше ТВ.

Через підтоплення після підриву росіянами Каховської ГЕС енергетикам Миколаївщини довелося знеструмити низку населених пунктів у колишньому Березнегуватському районі, та більше всього дісталося Снігурівщині. Окрім власне районного центру, де вода захопила декілька вулиць вздовж берега річки Інгулець, всього 15 населених пунктів району виявилися відрізаними від електропостачання. Цілі села практично цілком пішли під воду, адже подекуди рівень води піднявся на 6 метрів.

Наразі на Березнегуватщині обидва населені пункти, відключені через підтоплення, вже знову з електропостачанням. Розпочато і поступове заживлення сіл в межах Снігурвської ОТГ. Поспіхом такі роботи проводити не можна – вода та струм погано сумісні! Відтак, бригадами місцевої філії АТ «Миколаївобленерго» проводяться комплексні роботи, починаючи від огляду повітряних ліній електромереж та заміни пошкодженого обладнання і закінчуючи перевіркою приладів обліку споживачів.

Як запевняють в компанії, ситуація знаходиться під постійним контролем. Рівень води поступово зменшується, відкриваючи все нові і нові «фронти робіт». Але зараз частина з них і досі повністю затоплені, тож поки що немає можливості навіть оцінити масштаби завданих пошкоджень та ремонтних робіт, необхідних для відновлення електропостачання.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині підтоплено 42 трансформаторні підстанції, 10 н.п. без світла



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube