Сьогодні у Миколаєві презентують документальний фільм “Міста та їхні герої” про місцевих волонтерів


10:2710.06.2023

В суботу, 10 червня, у Миколаєві пройде прем’єра кіноальманаху з шести документальних фільмів “Міста та їхні герої”. 

Один із фільмів присвячено Миколаєву та його героїчним мешканцям – зокрема, своєю історією у фільмі поділився підприємець-пивовар Дмитро Волощенко, який став одним з найвідоміших волонтерів в місті. 

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

Протягом тижня до прем’єри в  Миколаєві діє також фотовиставка, де показують  світлини, зроблені в різних містах України, постраждалих від російського вторгнення – пейзажі міст та світлини окремих об’єктів, а також фото мешканців міст, які відіграли важливу роль у захисті свого краю від російських загарбників. 

Героями фотовиставки з Миколаєва стали, зокрема, медична працівниця Ганна Бутенко, депутат Миколаївської обласної ради Євгеній Ігнатенко, спеціаліст із встановлення та налагодження систем відеоспостереження Костянтин Іващенко, професійний тренер зі змішаних єдиноборств та колишній тренер збірної України Олег Шевченко, директор кораблебудівного інституту у складі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова Олександр Бондаренко та інші містяни, яких війна перетворила на справжніх героїв.  

Мета проєкту “Міста та їхні герої” – показати всю правду про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У шести українських містах – Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові – було обрано свого героя для документального фільму про місто. Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців. Режисерами стрічок виступили Ольга Гібелінда та Андрій Литвиненко.

Шість короткометражних документальних фільмів “Міста та їхні герої” представлять у Миколаєві вже в суботу, 10 червня. Далі проєкт покажуть у Чернігові, Києві та Львові. Більше про “Міста та їхні герої” – на сайті проєкту та на сторінках у соцмережах. Проєкт реалізується за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. 

Прем’єрний показ фільму за участі його авторів, а також героїв – мешканців міста, відбудеться в суботу 10 червня, в Будинку офіцерів флоту (вулиця Артилерійська, 7). Початок о 17.00. Вхід вільний. 

Як повідомляло Інше ТВ, «Чужа-cвоя-рідна»: у Миколаєві презентували книгу про долю переселенок з України (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube