У Миколаєві відкрилась виставка «Полк «Азов» ‒ Янголи Маріуполя» (ФОТО)


08:0210.06.2023

9 червня у Виставковій залі Миколаївського міського палацу культури і мистецтв відкрилася виставка «Полк «Азов» ‒ Янголи Маріуполя», присвячена пам’яті бійців полку «Азов» з усієї України, які загинули під час оборони Маріуполя та заводу «Азовсталь».

Про це повідомили в управлінні з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, передає Інше ТВ.

Захід розпочався з виступу військового оркестру Національної гвардії України військової частини 3039 (диригент ‒ майор Віктор Глухарєв). Миколаївцям презентували більше 200 світлин Героїв, які віддали життя за рідну землю. Ініціаторкою та організаторкою виставки є Віра Литвиненко – мама загиблого бійця Владислава Литвиненка з позивним «Вектор».

«На кожному фото містяться також біографії Героїв ‒ кращих синів України. Це еліта нашої нації. Вони свято вірили у свою правду. «Хто, як не я» ‒ під цим гаслом хлопці йшли у бій, розуміючи, що він може бути останнім. І ми маємо продовжувати їхню справу вірою у світле майбутнє нашої держави, вільної та незалежної», ‒ зазначила пані Віра, звертаючись до гостей заходу.

Сьогодні жінка очолює громадське об’єднання «Серце нАЗОВні», куди увійшли члени родин загиблих захисників України. Пані Світлана, мама Андрія Огородника, воїна з позивним «Оджос», який навіки залишився у пам’яті рідних і друзів 23-річним усміхненим хлопцем, звернулася до присутніх із словами: «Мій син вважав, що краще померти вільним, ніж бути вічним рабом. Я пишаюся тим, що виховала такого сина. Люди, пам’ятайте їх подвиг!».

Виставка є пересувною і наразі одночасно експонується у Києві та Івано-Франківську. Вона вже побувала у Вінниці, надалі планується показ на Харківщині, Київщині, а вже потім ‒ за кордоном. У підготовці експозиції в місті Миколаєві брали участь члени родин полеглих азовців з міста та області ‒ Олександр Логвінов, батько Євгенія Логвінова, воїна із позивним «Мальдер», пані Наталя, дружина загиблого Олександра Максутова із позивним «Бача» та інші.

Організатори звертаються до миколаївців із проханням підтримати бійців, які нині повернулися з полону, перерахувавши кошти за QRкодом, розміщеним у виставковій залі. Гроші також збираються на підтримку діяльності ГО «Серце нАЗОВні».

Виставка експонуватиметься до 9 липня 2023 року за адресою: вулиця Нікольська, 54.

Час роботи: вівторок-субота, з 12:00 до 18:00.

Як повідомляло Інше ТВ, 20 травня виповнився рік, як захисники Маріуполя вийшли в почесний полон.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube