До місцевих бюджетів Миколаївщини за 5 місяців надійшло майже 4,9 млрд.грн.


13:1909.06.2023

У січні – травні 2023 року до місцевих бюджетів надійшло майже 4,9 млрд грн податкових платежів, що на 1,3 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді 2022 року.

Про це повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Найбільшу питому вагу у надходженнях до місцевих бюджетів займає сплата податку на доходи фізичних осіб (79,5%). Так, за 5 місяців 2023 року до бюджетів Миколаївщини надійшло понад 3,8 млрд грн ПДФО.

У розрізі інших платежів місцеві бюджети поповнилися єдиним податком – 584,3 млн грн, платою за землю – 245,5 млн грн, акцизним податком з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 54 млн грн, податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – 50,8 млн грн, рентною платою за спеціальне використання води, надр та лісових ресурсів – 18,9 млн грн, платою за ліцензії – 8,6 млн грн, екологічним податком – 3,0 млн гривень.

«Позитивної динаміки надходжень платежів до місцевих бюджетів досягнуто завдяки злагодженій роботі спеціалістів державної податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування, а також якісному адмініструванню податків і зборів. Фахівці служби докладають чималих зусиль задля легалізації «тіньових» зарплат і зайнятості населення, проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо важливості сплати податкових зобов’язань», – відмітив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін.

Як повідомляло Інше ТВ, За 5 місяців 2023 року платникам податків Миколаївщини відшкодовано понад 293 млн грн ПДВ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube