У Снігурівській громаді Миколаївщини підтоплено 11 населених пунктів, включаючи і саму Снігурівку, громада лишилась 4 мостів, – Кухта (ВІДЕО)


09:0908.06.2023

Станом на 07:00 8 червня по громаді підтоплено 11 населених пунктів, включаючи місто Снігурівку. У порівнянні з минулою добою їх кількість збільшилася вдвічі.

Загалом рівень води в річці піднявся на 5,5 метрів, лише за останні дві доби в середньому вода щогодини підіймається на 12 см.

Про це зранку 8 червня повідомив начальник Снігурівської МВА Іван Кухта, передає Інше ТВ.

«На сьогоднішній ранок вода дісталася вже до 148 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 6. Також за останню добу з 50 до 235 збільшилася кількість підтоплених городів. Тому наразі з своїх будинків виїхало або евакуйовано 289 людей, більшість з яких розмістилася у родичів. Частина постраждалих від надзвичайної ситуації громадян перебуває у комунальних закладах територіальної громади.

Лише за останню добу ми залишилися без чотирьох мостів: підтоплена пішохідна переправа біля Галаганівки, зруйновано міст на Єлизаветівку, також під водою знаходяться нещодавно зведені Василівський та Нововасилівський мости, тож проїзд по ним неможливий», – зокрема, повідомив Іван Кухта.

Також він додав, що без світла наразі мешканці чотирьох сіл Нововасилівського старостинського округу, двох сіл Афанасіївського старостинського округу, без водопостачання – Павлівка, відключені 4 артсвердловини в м. Снігурівка.

Як повідомляло Інше ТВ, Історичний максимум: за дві доби рівень води у річці Південний Буг біля міста Миколаїв піднявся на 97 сантиметрів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube