Вже третій дитсадок у Миколаєві – з укриттям. Цього року хочуть відновити роботу ще 20 дитсадків


16:4607.06.2023

Прийнято в експлуатацію відремонтоване захисне укриття ще в одному з дитсадків міста.

Тож, вже три садочки Миколаєва можуть вирішувати організаційні питання та відновлювати освітній процес.

Про це поінформувала під час брифінгу начальниця управління освіти міськради Ганна Личко, повідомляють в Миколаївській міській раді.

Жодних обмежень при прийнятті до дитсадків немає. Батьки мають надати пакет документів, потрібний для зарахування. Обов’язково – висновок про медичний огляд дитини.

Зі слів Ганни Личко, цьогоріч поступово, після завершення ремонтних робіт, планують відновити роботу 20 дитсадків Миколаєва: 8 у Центральному районі, 3 – в Інгульському, 5 – у Заводському, 4 – в Корабельному.

Загальна місткість укриттів, які облаштовують в садочках, становить не більше 5 тис. дітей. За результатами моніторингу, на даний час кількість бажаючих їх відвідувати – 2 тис. 300 осіб. Тож, на поточний рік потужностей вистачить.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення змінені вимоги до організації роботи освітніх закладів. Жодна школа чи дитсадок не відкриються, якщо немає облаштованого укриття.

Минулого року управління освіти разом керівниками закладів виконали комісійний об’їзд об’єктів освітньої галузі та встановили, що в якості найпростіших укриттів придатні підвальні приміщення у 27 дитячих садках.

Найменше таких об’єктів у Інгульському районі. Тому наразі вивчають питання щодо будівництва захисних споруд на території цих закладів освіти.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві відновлюють пошкоджені обстрілами дитсадки: як йдуть роботи в одному з садочків Корабельного району (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube