На окупованій Кінбурнській косі на Миколаївщині другу добу вирує лісова пожежа, але гасити її нічим – росіяни вкрали всю спецтехніку (ВІДЕО)


16:2607.06.2023

Тимчасово окупований Кінбурн знову у вогні. Пожежа вирує другу добу, клуби диму видно і з узбережжя Очаківської громади.

Про це повідомили в Південному лісовому офісі з посиланням на місцевих жителів, передає Інше ТВ.

Гасити загоряння немає можливості – окупанти викрали пожежну спецтехніку.

Як нагадують у Південному лісовому офісі, у 2022 році на території лісництв, розташованих на півострові, внаслідок бойових дій пожежами було охоплено 2150 гектарів лісу. Протягом 2023 року постійно відбуваються загоряння лісів через обстріли. Об’єми пожеж наразі назвати неможливо.

Також до Кінбурнської коси наближається загроза підтоплення від наслідків підриву дамби Каховської ГЕС. Більшість півострова перебуває нижче рівня моря. Існує ймовірність підтоплення 9353 гектарів земель Василівського та Кінбурнського лісництв на півострові. Наразі в Південному лісовомуофісі моніторять ситуацію. За останньою інформацією, під водою опинилися 1,5 м берегової лінії, лісові масиви не підтоплені.

Як повідомляло Інше ТВ, Через підрив росіянами Каховської ГЕС Кінбурнська коса може тимчасово стати островом – начальник Миколаївської ОВА



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube