Ситуація в Снігурівській громаді на Миколаївщині: почався мор риби, мешканців просять вживати тільки кип’ячену воду


10:4407.06.2023

На проведеному сьогодні, 7 червня, зранку засіданні Баштанської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято декілька важливих рішень, яких наразі потрібно дотримуватися у ситуації, що склалася через підрив дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомив начальник Снігурівської МВА Іван Кухта, передає Інше ТВ.

«Як попереджував вчора, хочу ще раз наголосити і сьогодні, що вода з мережі не є придатною для вживання без її попереднього кип’ятіння. Це ж саме стосується власників басин та колодязів у приватних домоволодіннях. Комунальники будуть здійснювати хлорування на території всіх населених пунктів громади! Тому використовуйте лише очищену питну воду для приготування їжі.

Другу добу на території громади спостерігається мор риби. Щоб не допустити розповсюдження інфекційних захворювань, на території Снігурівської та Горохівської громад повністю заборонено вилов та продаж риби на 10-денний термін. Рекомендації мешканцям – поки що взагалі утриматися від придбання та вживання у їжу свіжозловленої риби. Не наражайтеся на небезпеку. Адже деякі несвідомі мешканці вже почали реалізацію мертвої риби.

Старости другу добу виконують функції голів гуманітарних штабів на території своїх старостинських округів, які перебувають у зоні підтоплення. Мешканці Василівського та Павлівського округів, прохання до вас слідкувати за ситуацією та за бажанням виїжджати із зони можливого підтоплення до більш безпечних місць. Евакуюватися з Нововасилівського округу через ситуацію з підвищенням рівня води в районі мосту наразі не є можливим, тож розміщення осіб, помешкання яких зазнали підтоплення, здійснюватиметься у межах старостинського округу.

Працівникам поліції дано доручення посилити патрулювання населених пунктів, які потрапили у зону підтоплення. Це робиться з міркувань безпеки та з метою збереження майна громадян, помешкання яких постраждали внаслідок підвищення рівня води», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, У Снігурівській громаді на Миколаївщині після підриву росіянами Каховської ГЕС зруйновано ще один міст: де є проїзд



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube